diumenge, 6 d’octubre de 2013

Cupcakes de vainilla amb crema de formatge


Divendres el meu nebot Sangi va fer 5 anys. Ahir va celebrar una festa al parc amb els seus amics i amigues.

Jo vaig ajudar la meva germana Pili amb els preparatius. Vam muntar una taula al parc on sempre juga en Sangi, guarnida amb unes estovalles i uns plats amb un disseny de dinosaures molt colorits. Vam penjar unes banderoles amb el número 5 i ho vam decorar amb globus de color taronja i algun de color lila.

Per berenar vam preparar entrepans de Nocilla i entrepans de pit de gall d’indi amb formatge, patates xips, galetes Dinosaurus, pastes de full salades de salsitxa de pollastre i gall d’indi amb sèsam i també de gall d’indi i formatge Gouda amb llavors de rosella i llavors de xia, mini brownies coberts de xocolata amb llet, cupcakes de vainilla amb crema de formatge decorats amb uns bombons amb forma de dinosaure i per bufar l’espelma un pastís de pastanaga. Per beure vam portar aigua, sucs, refrescos i batuts de cacau.

Vam passar una tarda molt maca, però una mica preocupats pel temps. Al final només van començar a caure quatre gotes quan ja ho recollíem tot. Quina sort!

En Sangi va estar molt content de poder jugar amb els seus amics i també amb el munt de regals que va rebre.

Felicitats Sangi !!!




Ingredients:

80 gr. de mantega pomada
110 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada
1 ou
135 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal
80 ml. de llet

Per la crema de formatge:
125 gr. de formatge Philadelphia
125 gr. de sucre llustre
25 gr. de mantega
1 cullereta de pasta de vainilla
150 ml. de nata per muntar

Batre amb les barnilles elèctriques la mantega amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir l’ou i seguir batent fins que quedi totalment integrat i la massa quedi suau.
Incorporar la meitat de la farina i el llevat tamisats. Batre just fins que quedi integrat. Afegir la llet i batre fins que quedi una mescla homogènia. Incorporar la resta de farina i batre just fins que quedi integrat.
Repartir la massa en 12 càpsules de paper i coure al forn a 180ºC durant 22 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.

Per la crema de formatge:
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Batre el formatge i la mantega a temperatura ambient. Afegir la pasta de vainilla i seguir batent. Mentre es bat anar afegint el sucre llustre a cullerades.
Quan la mescla sigui homogènia, incorporar la nata muntada amb suavitat amb l’ajut d’una llengua pastissera.

Quan els cupcakes siguin freds, decorar amb la crema de formatge.
Reservar a la nevera.

10 comentaris:

  1. T'han quedat molt bonics Carme i segur que eren boníssims!!
    Salutacions

    ResponElimina
  2. Molt xulos, i el paper no t'ha perdut gens el color!

    ResponElimina
  3. mmmm! Quina bona pinta que tenen, i això que a mi no m'agrada gaire el formatge ;-) Segur que estaven boníssimes. I els mini brownies també! N'hauré de consultar la recepta.
    Ptons

    ResponElimina
  4. felicitats al teu nebot!!! la crema de formatge és la millor!!! :) petonets

    ResponElimina
  5. Quins colors més bonics!!! Segur que van agradar molt!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Llegir la teva entrada m'ha portat records de les festes de quan era petita! Els cupcakes maquíssims i segur que molt bons!
    Petons

    ResponElimina
  7. Quina festa més bonica i entranyable!! segur que els hi va agrada molt!

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats per en Sangi!!! Deunidó quina festassa!!! I al parc, molt bona idea!!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Quina festassa!!! Segur que vàreu gaudir molt!!
    Felicitats al Sangi i pels magnífics cupcakes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina