dissabte, 20 de desembre de 2014

Pastissets de cabell d'àngel


Per l’edició del desembre Del Blog al Plat la Mercè ens proposa fer una recepta del blog CriJoArMaEl.

La meva primera intenció, donades les dates que s’acosten, va ser fer algun aperitiu. En tenen un munt i amb una pinta deliciosa. Segur que algun caurà aquestes festes. Però com que tenia un pot de confitura de cabell d’àngel començada a la nevera, al final m'he decidit per aquests pastissets.


Sobre la recepta original, he fet la meitat de la quantitat d’ingredients. També he substituït l’oli d’oliva per una barreja d’oli d’oliva i de gira-sol, per tal que fossin menys intensos. A més els he fet en format mini. Amb les quantitats que indico me n’han sortit 18 unitats.
Mai havia tastat els pastissets, però em sembla que a aquests que he fet els faltaven 5-10 minuts més de cocció.

A la meva mare li han encantat. He de dir que ella és la proveïdora i productora de la confitura de cabell d’àngel casolana que he utilitzat a la recepta.

Ingredients:

300 gr. de farina
50 ml. d’oli d’oliva
75 ml. d’oli de gira-sol
60 ml. de moscatell
25 ml. d’anís

Confitura de cabell d’àngel per farcir

Per decorar:
Sucre
Canyella en pols

Barrejar els dos tipus d’olis amb el moscatell i l’anís. Abocar la barreja sobre la farina. Amassar amb la ma fins aconseguir una bola de massa.
Dividir la massa en porcions. Estirar amb el corró cada porció de massa entre dos papers de forn. Amb un cercle d’emplatar donar la forma rodona a la massa. Disposar al centre una cullereta de postres de confitura de cabell d’àngel i tancar donant forma de cresta.
Col•locar els pastissets sobre una safata coberta amb paper de forn. Abans de coure’ls, empolsinar-los amb l’ajut d’un colador amb una barreja de sucre i canyella.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC amb foc a baix i a dalt durant 15 minuts.
Deixar refredar abans de servir.

8 comentaris:

  1. Caram quins pastissets!, i amb el cabell d'aàngel de la mere segur que amb un gust boníssim!, t'espero al gener!

    ResponElimina
  2. Gràcies per participar!! Aquests pastissets t'han quedat genials i molt ben presentats!!

    ResponElimina
  3. Ains un altre mes que no arribo! T'han quedat fantástics aquests pastissets, han d'estar divins. Una abraçada guapa i que tinguis molt bon Nadal, molts petons!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  4. T'ha quedat genials! I amb la confitura de la mare, immillorables! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. T'han quedat amb una pinta espectacular...i ja em suposo que també deliciosos!!! Quina il·lusió em va fer trobar-te al curs del divendres al Mercat del Lleó! Va ser una gran sorpresa i honor!!! Ara mateix penjava la foto que ens vam fer juntes al facebook!!! Petonarros i bones festes si no ens llegim ni veiem abans!!!

    ResponElimina
  6. A més amb confitura de cabell d'angel casolana. Ja es veu que aquests pastissets han d'estar espectacularment bons.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  7. M'encanten els pastissets, ara mateix en menjaria un parell per esmorzar!

    ResponElimina
  8. Tinc una carbassa de fer cabell d'angel a punt per utilitzar...a veure si em surt i després...a farcir pastissets! Petons!

    ResponElimina