dimarts, 23 de desembre del 2014

Galetes de canyella i gingebre


Aquests dies tocarà cuinar plats més elaborats dels habituals de cada dia. Ja tinc pensat fer canelons per Sant Esteve. Fa un munt d’anys que no n’he fet, espero que surtin bé, ja us explicaré.

Ara em posaré amb la producció de galetes. Les vull regalar com a detall de Nadal. Encara no tinc decidit quina serà la recepta escollida, però de moment us deixo aquestes que vaig fer aquest cap de setmana.

Ingredients:

250 gr. de farina
100 gr. de mantega freda
100 gr. de sucre
1 ou
3 culleres de postres rases de canyella en pols
1 cullera de postres rasa de gingebre en pols
Un polsim de pebre blanc
Un polsim de sal
2 culleres de postres de llet

Per decorar:
Sucre llustre
Melmelada de gerds

Tamisar la farina, el sucre, la canyella, el gingebre, el pebre blanc i la sal. Afegir la mantega ben freda de la nevera tallada a daus petits. Fregant entre els dits, anar desfent la mantega amb la barreja de farina fins que quedi una textura de sorra fina. Afegir l’ou lleugerament batut i barrejar amb les mans. Si l’ou no és suficient per formar una massa, afegir una o dues culleretes de llet freda fins obtenir una bola de massa homogènia.
Dividir la massa en dues parts. Posar cada porció de massa entre dos talls de paper de forn i estirar amb l’ajut d’un corró fins aconseguir un gruix d’uns 4 mm.
Reservar les làmines de massa a la nevera durant 30 minuts.
Tallar les galetes en la forma desitjada i col•locar-les sobre una safata coberta amb paper de forn. Reservar-les novament a la nevera durant 30 minuts.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC amb foc a baix i ventilador durant 12 minuts.
Un cop cuites, retirar les galetes del forn i deixar uns minuts damunt la plata. Quan es puguin manipular, retirar de la plata i deixar refredar completament sobre una reixa.
Un cop fredes, al moment de servir, decorar amb sucre llustre i farcir amb melmelada de gerds.

5 comentaris:

  1. Trobo que és un regal preciós! I tan delicioses! Vaig fer la teva recepta de Nevaditos, amb els consell per plegar la massa, i van sortir genials! Una abraçada i bones festes!

    ResponElimina
  2. Molt maques i molt gustoses han de ser amb aquesta melmelada de gerds...Bones Festes!

    ResponElimina
  3. Les galetes especiades són una de les meves moltes debilitats dolces!!! Mmmm!

    ResponElimina
  4. Aquestes galetes les fa ma germana i estan boníssimes! :) Pregunta, no es poden fer amb gingebre fresc rallat?

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola El Colador Chino,
      disculpa el retard en la resposta. Amb gingebre fresc segur que queden molt bé, jo no l'he fet servir encara però tinc moltes ganes de provar-ho. Segurament però la textura de la galeta canvia força, no deu quedar tan cruixent. Hauré d'intentar-ho a veure què tal.

      Elimina