dilluns, 27 d’octubre de 2014

Hummus de carbassa i mongetes seques


Una altra recepta amb la carbassa com a protagonista. Aquest cop he fet una versió de l’hummus, com que no tenia cigrons he fet servir mongetes i ha quedat un aperitiu deliciós per compartir.

Ingredients:

150 gr. de carbassa cuita
75 gr. de mongetes seques cuites
1/2 gra d’all
El suc de mitja llimona
1 cullera sopera de Tahine
Sal
Un polsim de comí mòlt
50 ml. d’oli d’oliva

Per decorar:
Llavors de sèsam
Oli d’oliva

Triturar tots els ingredients, excepte l’oli, amb el turmix fins aconseguir un puré fi. Anar afegint l’oli de mica en mica, sense deixar de triturar, fins que quedi ben integrat i la mescla sigui ben cremosa.
Servir en un bol i decorar amb les llavors de sèsam i un rajolí d’oli d’oliva.
Es pot acompanyar d’uns bastons de pa torrat o de verdures crues: pastanaga, carbassó, pebrot.

(Recepta adaptada de Food and cook)

4 comentaris:

  1. Quin humus més original, Carme!! Queda apuntat!

    ResponElimina
  2. Aquest hummus de temporada ha de ser boníssim!!! A veure si aquesta setmana coc una gran carbassa per fer totes les receptes que m'estic apuntant aquests dies!!! Petons!!!

    ResponElimina
  3. Si que promet si...l'haurem de tastar! ;)

    ResponElimina
  4. Jo faig un hummus de carbassa amb salvia que m'encanta pero amb cigrons, ara hauré de provar aquest teu de mongeta que segur que esta deliciós! Una abraçada bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina