divendres, 18 d’abril de 2014

Bacallà amb samfaina

Ingredients:

800 gr. de bacallà fresc
1 ceba
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 pastanaga
1 pot petit de tomata en conserva
Oli d’oliva, sal, pebre negre, sucre, aigua, farina

Tallar totes les hortalisses a daus petits.
En una cassola, daurar en oli d’oliva la ceba. Quan sigui rossa afegir l’albergínia, el pebrot vermell i la pastanaga. Cuinar les hortalisses. Un cop cuites, afegir la tomata en conserva triturada i passada pel colador xinès, una cullera de postres de sucre, un polsim de sal i un polsim de pebre negre. Coure a foc lent fins aconseguir un sofregit concentrat.
Salar i enfarinar el bacallà i fregir en una paella en oli d’oliva. Retirar i deixar escórrer sobre paper de cuina.
Afegir el bacallà al sofregit i abocar un rajolí d’aigua. Deixar fer xup-xup durant uns 20 minuts a foc molt lent.

2 comentaris: