dimarts, 13 d’agost de 2013

Pastís de formatge a l’estil de New York

Ingredients:

Per la base:
12 galetes digestive
60 gr. de mantega fosa
1 cullerada sopera de sucre morè
1 polsim de sal

Pel farcit:
1 Kgr. de formatge Philadelphia
335 gr. de sucre
50 gr. de farina
160 gr. de nata fresca
1 cullereta de postres de vainilla en pasta
3 ous i 1 rovell

Per la base:
Untar un motlle desmuntable amb mantega.
Triturar les galetes amb el sucre. Afegir la mantega fosa i la sal i barrejar. Disposar al fons del motlle pressionant amb una cullera per tal que quedi una capa plana.
Coure al forn a 180ºC durant 10 minuts.
Deixar refredar completament.

Pel farcit:
En un bol barrejar el sucre amb la farina tamisada. Reservar.
Batre el formatge a temperatura ambient fins que quedi suau. Afegir la vainilla i seguir batent a velocitat lenta. Afegir 1/3 part de la barreja de sucre i farina, 1/3 part de la nata fresca i un ou. Repetir l’operació fins incorporar tots els ingredients.
Abocar el farcit sobre la base de galeta.
Posar el motlle dins una plata fonda i afegir aigua bullint fins la meitat de l’alçada del motlle.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts. Passat aquest temps, baixar la temperatura a 160ºC i coure durant 45 minuts més. Passat aquest temps, apagar el forn i deixar el pastís dins amb la porta una mica oberta fins que es refredi totalment.
Un cop fred, reservar a la nevera un mínim de 6 hores o millor d’un dia per l’altre.

(Recepta de Martha Stewart)



10 comentaris:

  1. Quina pinta tan espectacular, Carme. Haure de provarlo, m'encanta el pastis de formatge!

    ResponElimina
  2. Quina pinta tan espectacular, Carme. Haure de provarlo, m'encanta el pastis de formatge!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat genial! Estic segura que millor que els de Manhattan!

    ResponElimina
  4. El pastís de formatge és el meu preferit, amb diferència! i aquest té una pinta taaaan espectacular que no m'hi podria resistir... aquest matí he comprat nabius frescos i crec que ja sé que cuinaré ;.)

    ResponElimina
  5. Un pastís impressionant! quina delícia! petons

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta! M'agraden moltíssim els pastissos de formatge!!

    ResponElimina
  7. Me gusta mucho este tipo de pasteles! Yo tampoco me podría resistir a él!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  8. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    Sóc fan de tots els pastissos de formatge, i el tipus NY és un dels meus preferits. T'ha quedat sensacional!

    ResponElimina
  9. Holaaaa, he dado un vistazo por tu blog y me encanto, me quedo por aquí, y te invito a que me visites en http://madamenaroa.blogspot.com/saludos desde Uruguay, Sudamerica

    ResponElimina
  10. Holaaaa, he dado un vistazo por tu blog y me encanto, me quedo por aquí, y te invito a que me visites en http://madamenaroa.blogspot.com/saludos desde Uruguay, Sudamerica

    ResponElimina