dissabte, 6 d’abril de 2013

Pastís de cacau amb crema de formatge i xocolata


Dijous de la setmana passada la Judith va fer 6 anys. Avui li he portat aquest pastís al dinar familiar dels dissabtes per poder-ho celebrar. Ella no l’ha tastat, no li agraden els pastissos, però li ha fet il·lusió servir-lo als comensals.

Felicitats Judith!!!

Ingredients:

Pel pa de pessic:
65 gr. de cacau en pols
210 gr. de farina
1 i 1/2 culleretes de bicarbonat
3/4 de cullereta de llevat Royal
3/4 de cullereta de sal
250 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada
2 ous
180 ml. de llet
1 cullerada de suc de llimona
180 ml. d’aigua tèbia
3 cullerades d’oli d’oliva

Per la cobertura:
135 gr. de xocolata
120 gr. de sucre llustre
25 gr. de cacau en pols
un polsim de sal
45 gr. de mantega
175 gr. de formatge Philadelphia

Pel pa de pessic:
Afegir a la llet el suc de llimona i deixar reposar uns 10 minuts.
Tamisar el cacau, la farina, el bicarbonat, el llevat i la sal.
Posar en un bol les dues mescles anteriors i afegir la resta d’ingredients. Batre la barreja fins que quedi una mescla homogènia sense grumolls. Queda una massa bastant líquida.
Untar un motlle amb mantega i enfarinar lleugerament. Incorporar la massa i coure al forn a 175ºC durant 40 minuts.
Un cop cuit deixar reposar uns minuts al motlle, després desemmotllar i deixar refredar completament sobre una reixa.

Per la cobertura:
Fondre la xocolata al bany Maria. Deixar refredar una mica i reservar.
Tamisar el sucre, el cacau i la sal.
Batre la mantega amb el formatge a temperatura ambient fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir de mica en mica la barreja de sucre llustre i cacau batent fins que quedi integrat. Afegir la xocolata fosa i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia.

Quan el pa de pessic sigui fred decorar amb la cobertura de formatge i xocolata.
Reservar a la nevera.
Treure de la nevera 15 minuts abans de servir.

(Recepta del pa de pessic de El rincón de Bea)

10 comentaris:

  1. UUuuuiiiiii!!! Visca la xocolataaaaa!!!!
    Què bo ha de ser!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Potser si el tasta la Judith es torna una fan dels pastissos, perquè aquest de veritat que t'ha quedat genial!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Buffsss!!!! Té una pinta tremenda!!!
    felicitats a la Judith, encara que sigui tard jejeje...
    Petonets a les dues

    ResponElimina
  4. oh, Carme! Quina golafreria més bona...!

    ResponElimina
  5. Carme,
    Seria començar a menjar i no parar...una autèntica golafreria com diu la Marina.
    Nani

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)

    ResponElimina
  7. mare meva, amb el que ens agrada la xocolata... boníssim ha de ser això!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Enhorabona, tens un premi al meu blog!!!!!
    Chus.

    ResponElimina