dissabte, 15 de desembre de 2012

Mini quiche Lorraine

Ingredients:

1 làmina de pasta de full
1 ceba de Figueres
100 gr. de bacó fumat
1 ou
200 ml. crema llet
Formatge emmental ratllat
Mantega, Oli d’oliva, Sal, Pebre, Nou moscada

Tallar la ceba ben petita i la daurar-la en una paella a foc lent amb mantega i un rajolí d’oli d’oliva. Afegir-hi el bacó tallat a tires molt primes i deixar-ho coure una mica. Un cop cuit, retirar l’excés de greix i reservar.
A part, batre l’ou, la crema de llet, un pols de sal, un pols de pebre i una mica de nou moscada ratllada.
Tallar 12 cercles de pasta de full d’uns 7 cm de diàmetre i folrar uns motlles de silicona per magdalenes o unes flameres.
Repartir la barreja de ceba i bacó sobre la pasta de full. Omplir cada motlle amb la barreja de crema de llet i ou. Cobrir amb una mica de formatge emmental ratllat.
Coure al forn a 190ºC durant uns 20 minuts fins que la superfície sigui lleugerament daurada.
Un cop cuites les mini quiches, retirar-les dels motlles i servir. Es poden degustar calentes o fredes.

La recepta del 15: Aperitius de Nadal.
Sóc una apassionada de les quiche, són tan versàtils, les podem fer del que vulguem i són bones calentes com fredes. La versió mini és ideal pels aperitius del Nadal, només cal deixar volar la imaginació.

5 comentaris:

  1. La quiche sempre serà un dels clàssics als aperitius, oi?
    I presentada en format mini, queda molt elegant.

    ResponElimina
  2. Mmmm per Nadal m'apunto a dinar un quiche d'aquestes a casa teva!!

    ResponElimina
  3. Presentada en versií individual la quiche queda fantàstica, m'encanten!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina