dimecres, 15 d’agost de 2012

Pastís de carbassó i xocolata


Ingredients:

Pel pa de pessic:
225 gr. de carbassó
150 gr. de farina
40 gr. de cacau en pols
1 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de llevat Royal
1/4 cullereta de sal
1/2 cullereta de canyella en pols
1/4 cullereta de gingebre en pols
200 gr. de sucre
2 ous
100 ml. d’oli de gira-sol
1 cullerada de vainilla líquida

Per la cobertura:
150 gr. de formatge Philadelphia amb Milka
150 gr. de sucre glass
30 gr. de mantega
1 cullereta de vainilla en pols
150 ml. de nata per muntar

Pel pa de pessic:
Pelar el carbassó i picar-lo.
En un bol barrejar la farina, el cacau, el bicarbonat, el llevat, la sal, la canyella i el gingebre. Tamisar la barreja.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa. Afegir l’oli i l’aroma de vainilla i seguir batent.
Incorporar la barreja de farina i cacau i batre suaument fins aconseguir una mescla homogènia. Tot seguit afegir el carbassó picat. Barrejar amb suavitat per repartir uniformement.
Posar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 35 minuts aproximadament.

Per la cobertura:
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Batre el formatge i la mantega a temperatura ambient. Mentre es bat anar afegint el sucre i la vainilla en pols.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.

Quan el pa de pessic estigui fred abocar-hi damunt la cobertura. Reservar a la nevera 1 hora com a mínim.



La recepta del 15: Carbassons.
Una manera dolça de cuinar els carbassons de l'hort.



16 comentaris:

  1. Gràcies per la recepta!! Haurà que tastar-la!

    ResponElimina
  2. Xocolata i cabassons!! Quina combinació! Té una pinta... M'apunto la recepta a la meva llista de receptes pendents per fer! :P

    ResponElimina
  3. Mai hagués pensat que amb carbassó es podria fer un pastís per a postres! Molt original Carme, i a més a la foto té una presència fantàstica.

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta, aquest pastís!! ^^
    I amb cobertura de philadelphia amb milka... Està bona? Ja fa temps que me la miro al supermercat... Però no acabo de tenir valor per comprar-la, no em sé imaginar el seu sabor... La recomanes?

    Petons! :D

    ResponElimina
  5. Hola Carme!!! Quina combinació, no imagino els dos sabors junts!!! o sigui que hauré de provar-ho algun dia!!!
    Una forta abraçada i bones vacances.

    ResponElimina
  6. El coc de carbassó sol sí que el fem, però amb xocolata mai... ho haurem de provar després de veure la pinta de totes les receptes que heu presentat! Nyam!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. T'ha quedat molt be aquest pastis, i una recepta perfecta.

    ResponElimina
  8. Ostres Carme, té una pinta magnífica: t'ha quedat super fosc, xocolata pura!!! El pa de pessic ha d'estar deliciós amb el toc de gingebre (i amb oli d'oliva en comptes de mantega: visca!)
    La cobertura de crema de xocolata és una meravella, se'm fa la boca aigua...
    M'apunto definitivament això d'afegir el carbassó als pastissos de xocolata.

    Petons i gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  9. Que buena idea!! El calabacil tiene un punto dulce que encaja perfectamente con el chocolate!! Felicidades.. y ¿como llegaste a esta receta? ¿es receta de familia, invencion propia o de algun libro?

    ResponElimina
  10. Què atrevida ets!!!! Quin pastís tan fantàstic amb....carabassó!!!!
    Veritablement sorprenent.....
    petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Ups....con dos....que diuen, eh?....i segur que està boníssim.

    ResponElimina
  12. Hola guapa! Tens un premi en el meu blog! Passa't a recollir-lo! :P
    Petons!
    http://entrenuvolsdecoto.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Ohhh és un pastís boníssim!!! el carbassó li dona una textura genial als pastissos!!! un petonet!!!

    ResponElimina
  14. Hola, tens un blog molt interessant, tens un premi al meu blog:
    http://vadeteca.blogspot.com.es/2012/09/mhan-donat-un-altre-premi.html
    Petons!

    ResponElimina
  15. Carme, te he dejado un regalito en mi blog, besitos.

    ResponElimina