dissabte, 3 de març del 2012

Pastís de trufa

Ingredients:

Pel pa de pessic de xocolata:
230 gr. de xocolata per postres
170 gr. de mantega pomada
350 gr. de sucre
3 ous XL
370 gr. de farina
1 i 1/2 culleretes de llevat Royal
1 i 1/2 culleretes de bicarbonat
1/2 cullereta de sal
500 ml. de llet a temperatura ambient
16 gr. de vainilla ensucrada

Per la trufa:
200 gr. de xocolata per postres
500 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre glass

Pel pa de pessic de xocolata:
Fondre al bany Maria la xocolata. Un cop fosa deixar refredar i reservar.
Barrejar en un bol la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i la vainilla ensucrada.
Muntar les clares a punt de neu i reservar.
Batre els rovells fins que quedin escumosos i reservar.
Batre, amb les barnilles elèctriques a mitja velocitat, la mantega pomada i el sucre fins obtenir una mescla esponjosa. Afegir els rovells en dues vegades i batre bé. Incorporar la xocolata fosa.
Afegir 1/3 part de la mescla de farina i batre a velocitat mínima just fins que quedi incorporada. Afegir 1/3 part de la llet. Alternar farina i llet fins aconseguir una mescla homogènia però procurant no batre més del necessari.
Incorporar suaument a mà amb una espàtula de silicona les clares a punt de neu.
Repartir la massa en dos motlles untats amb mantega i coure al forn a 175ºC durant 40 minuts fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.
Deixar refredar sobre una reixa durant 10 minuts. Desemmotllar i deixar refredar totalment. Embolicar amb film transparent i guardar a la nevera fins el dia següent.

Per la trufa:
Fondre la xocolata al bany Maria. Anar afegint la nata per muntar de mica en mica de manera que s’integri totalment.
Deixar refredar i guardar a la nevera fins el dia següent.
Muntar la trufa amb les barnilles elèctriques, incorporant el sucre quan la trufa comenci a agafar volum, acabar de muntar. Reservar a la nevera.

Col·locar una base de pa de pessic de xocolata, cobrir amb 1/3 part de la trufa. Col·locar el segon disc de pa de pessic i cobrir tot el pastís amb la trufa restant.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.

(Recepta del pa de pessic de El rincón de Bea)

8 comentaris:

  1. Carai Carme! Quin super pastís! Jo el menjaria de primer, segon i postres!!! Boníssim.. petons

    ResponElimina
  2. Quina passada! I súper dietètic ;) Un petonet

    ResponElimina
  3. Quin peazo de pastis!jjeje Segur que esta deliciòs!
    petons

    ResponElimina
  4. Mmm.... un pastís per xocoaddictes de veritat! T'ha quedat super alt i amb la trufa ha de ser de vici total.

    ResponElimina
  5. Quina passada de pastís! Me'n puc endur un trosset???????

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  6. Boníssim aquest pastís, te una pinta deliciosa.

    Petons

    ResponElimina
  7. Em torna boig la trufa!! No vull ni mirar-lo!! ;))

    ResponElimina
  8. Què vols que et diga, el pastís de trufa es el meu preferit!!!
    Molt bo!!!

    Petonets

    ResponElimina