dissabte, 31 de març de 2012

Pastís amb crema de xocolata amb llet


Dimecres passat la Judith va fer 5 anys. Uns dies abans em va demanar un pastís de Hello Kitty amb virutes de xocolata. Avui al dinar familiar li hem portat aquest pastís per poder bufar l'espelma. Ella només s'ha menjat la vora del pastís... espero que a la resta els hi hagi agradat.


Felicitats Judith!!!

Ingredients:

Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina especial rebosteria
200 gr. de sucre
1 sobre de llevat Royal
2 culleretes d’aroma de flor de taronger
70 gr. de licor d’anís
Ratlladura de la pell de mitja taronja

Per l’almívar:
100 ml d’aigua
100 g de sucre
Gotes de suc de llimona

Per la crema de xocolata:
200 gr. de xocolata amb llet
400 ml. de nata per muntar

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Afegir l’anís, l’aroma de flor de taronger i la ratlladura de taronja i batre de nou.
Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina i el llevat tamisats i incorporar amb moviments suaus amb unes barnilles manuals.
Abocar dins un motlle untat amb mantega i enfarinat. Coure-ho al forn durant 40 minuts a 180º.

Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.

Per la crema de xocolata:
Fondre la xocolata al bany Maria amb la meitat de la nata. Quan quedi una mescla homogènia retirar i deixar refredar una mica.
Batre la resta de nata fins que quedi escumosa però no muntada. Incorporar la xocolata amb molta cura fins que quedi totalment integrada.
Reservar a la nevera.

Tallar el pa de pessic en tres discs. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb 1/3 part de la crema de xocolata. Posar l’altre disc i repetir l’operació.
Posar el darrer disc, cobrir les vores del pastís amb crema de xocolata i decorar amb fideus de xocolata.
Reservar a la nevera.

2 comentaris:

  1. Per molts anys!! Veient-lo només puc dir...Ooooooh!
    Petons.
    Eduard.

    ResponElimina
  2. Molt bona recepta. Som www.quinabonapinta.blogspot.com et convidem a visitarnos. Ens fem seguidores que sempre fa molta il·lusió.

    ResponElimina